Posenerstraße 61

Hallå! Idag har jag har varit i full färd med att flytta och hitta på trevliga saker. Berättar mer om hela min helg imorgon! Just nu sitter jag i min nya lägenhet som har en dusch i vardagsrummet och omatchande möbler här och där = typiskt tyskt. Mitt första intryck när jag kom in i lägenheten (som ligger i källaren i en villa) var mest "what?" men efter att ha satt upp min ljusslinga och ätit inflyttningspizza med några klasskompisar känner jag att det blir helt okej det här! På bilden är ett av mina två vardagsrum vilket är min favoritdel av lägenheten. Visar er resten senare!
 
Tschüss!
* * * | | En kommentar |

Samstag

Den här veckan har gått så himla fort! Tyvärr tror jag inte att denna vecka fört med sig allt för mycket nya tyskakunskaper. Så blir det när det är lektionsfria dagar i veckan och en spenderar hela sin fritid med sina svenska vänner. Idag ska jag dock plugga lite och försöka få in en rutin att alltid läsa eller höra lite tyska varje dag. På ett sätt är jag ju här för att förbättra min tyska men samtidigt är det ju en chans att ha en riktigt rolig vår och lära känna så många fina människor så även om tyskan har halkat efter just den här veckan är jag ändå vääldigt nöjd än så länge. Sen tror jag att tyskan kommer släppa helt vid praktiken då jag måste prata tyska mest hela tiden. 
 
Imorgon ska jag äntligen flytta till mitt eget boende (<333) så dagen idag består av att packa, städa, tvätta und so weiter. Sen ska jag förhoppningsvis hinna med att träffa lite folk. Som det ser ut nu kan det bli antingen bio, nachtflohmarkt eller häng i spanska kollektivet. Eller alltihop? 
 
Ha en fin lördag!
 
Tschüss!
* * * | | Kommentera |

Köln

Igår var vi med klassen i Köln! Först fick vi se den stora domkyrkan som verkligen är gigantisk. Jag hade sett Lunds domkyrka framför mig men den här var så mycket större. Vi gick runt i kyrkan en stund innan vi begav oss mot gamla stan där vi åt lunch. På vägen dit passerade vi konserthuset i Köln och det knäppa med området runt omkring själva huset är att det står vakter där som visar vart man kan gå och inte - varför? Tydligen skulle man annars gå på taket till konsertsalen och då det en gång i tiden var slarvigt byggt ekar det ner till konsertsalen om man går över området. Därför står det vakter där under varje konsert som får folk att gå runt området istället. Så knäppt.
 
På väg genom gamla stan passerade vi fina pastellfärgade hus innan vi nådde restaurangen vi skulle äta på där de flesta av oss testade det lokala ölet Kölsch. Personligen tycker jag mycket mer om Altbier, vilket ju är Düsseldorfig öl. Tur att det är i Dyssan jag kommer hänga mest. Efter maten besökte vi NS-dokumetationszentrum, vilket var ett rätt gripande museeum jag kan berätta mer om i ett senare inlägg. 
 
Efter museet beslöt några av oss för att stanna kvar i stan och strosa runt lite. Vi var några stycken som först fikade och sedan delade vi upp gruppen och jag, Emma, Lina, Simon, Carl och David bestämde oss för att kolla in shoppingutbudet i stan. Vi hittade en second handaffär a la Beyond Retro (<333) men dock var utbudet av fina klänningar där rätt litet. Sen gick vi längs med gatorna där rödljusen bestod av två röda gubbar (??), kollade i affärer, några shoppade lite och sen beslutade vi oss för att äta middag. 
 
Det blev en mysig restaurang där vi fick pastarätter för ca 6 euro, så gott och så värt. Även väldigt kul att umgås i en mindre grupp när vi vanligtvis är ganska många som umgås. Tycker om dessa människor så mycket.
 
Efter maten tackade vi Köln för den här gången och återvände tillbaka till Düsseldorf. Jag tycker helt klart att Köln är värt fler besök och då inte minst under nästa veckas karneval!
 
Tschüss!
 
* * * | | 2 kommentarer |
Upp